Het netwerk bestaat uit partijen die de ambitie hebben om koploper te zijn bij het emissieloos realiseren van infrawerken. De Stichting streeft naar een evenwichtige afspiegeling in de bouwketen – van opdrachtgevers naar opdrachtnemers en onderaannemers, alsmede leveranciers en producenten. Kennisinstellingen en branche verenigingen kunnen hier ondersteunend in zijn.
Zie hiervoor de pagina financiering en verantwoording
Naast de jaarlijkse fee wordt het volgende verwacht van de deelnemende partijen:
Het netwerk wil uitdrukkelijk de hele keten dekken, dus ook opdrachtgevers en kleinere bedrijven. De voorwaarden zijn voor alle partijen gelijk.
Bij het openingswebinar op 28 mei komt hier meer toelichting op. Eind van 2020 wil het ENI een evenwichtige betrokkenheid van partijen uit de hele keten hebben bereikt, helder hebben welke activiteiten en pilots worden georganiseerd en de werkwijze en ontwikkelpaden tot aan 2026 indicatief hebben uitgewerkt. Tevens wordt door middel van kennisdeling nagestreefd dat er een gelijk kennisniveau ontstaat tussen de deelnemers. Het netwerk wil stimuleren en versnellen rondom ‘doen’ en niet rondom ‘overleggen’. Dus als partijen sneller willen door bijvoorbeeld pilots te starten, wordt dit - mits onderling afgestemd - toegejuicht.
Het startbestuur van de stichting wordt gevormd door de initiërende partijen aangevuld met enkele partijen uit andere delen van de keten. Zodra een stabiele basis verkregen is, worden bestuursfuncties transparant volgens een in de branche gangbaar (nader vast te stellen) reglement gerouleerd. Dit gebeurt uiterlijk in december 2020.
Neem hiervoor contact op via info@emissieloosnetwerkinfra.nl of de aanmeldpagina. Vervolgens nodigen de initiatiefnemers u uit voor een kennismakingsgesprek.